Carpin

Narodil se v roce 1961 v Šumperku (CZ) a již od ranného dětství měl mimořádný vztah ke kresbě a malování, kdy jeho několikaleté studium na Lidové škole umění dávalo tušit slibné umělecké budoucnosti.

Nicméně jeho nepřijetí na Umělecko-průmyslovou střední školu a později ani na Akademii výtvarných umění z politických důvodů, odklonilo jeho talent do zapomnění. Vystudoval Střední průmyslovou školu dřevařskou a uplatnění našel jako vedoucí pily u Lesní správy, kde se též věnoval své vášni k myslivosti a lovu zvěře.

Později se však k umělecké tvorbě vrátil a věnoval se hlavně kresbě. Přechod k barvám byl pak jen logickým vývojem.

Ve svých prvních olejomalbách zachycoval své vzpomínky na les a přírodu, ale již brzy se na jeho obrazech začali objevovat lidé. Zpočátku to byli lesníci, lovci či pytláci, kteří leckdy ve vtipných scénách doplňovali poetiku přírodní scenérie, jejíž předlohou byla pouze malířova fantazie. Později však tato témata přestávala být jediným  námětem olejomaleb.

V široké škále témat se objevují mimo jiné ženské akty, portréty a dokonce i abstrakce. V posledních letech se pak začal věnovat gravírování do daňčích a losích parohů, kde do klasických postupů rytin využil poznatků z malířského umění a svoji techniku dovedl do typického rukopisu.